Belépés az oldalra
 
 
 
Hírek

Végzett a második szóvivő osztály

Második alkalommal végeztek szóvivők a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. Az emelt szintű képzés résztvevői az elméleti és gyakorlati tudás mellett szakmai tapasztalatokat is szerezhettek tapasztalt oktatóktól, a kommunikációs szakma ismert szakembereitől.
Ma már szinte minden nagyobb társadalmi, politikai, civil és profitorientált szervezet alkalmaz szóvivőt; hazánkban sokáig nem volt a szóvivőképzés, holott szóvivőnek lenni nagy kihívás, elmélyült szakmai tudást, rátermettséget kívánó hivatás. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán – a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületével együttműködve – elsőként megszervezett szóvivői szakon a minap második alkalommal államvizsgázhattak a három féléves, magas szintű képzésben részt vett hallgatók. A diplomát szerzett nyolc szóvivő a képzés idején megismerkedett – egyebek között – a kommunikációelmélet, a szociál- és személyiség-pszichológia, a szervezetfejlesztés és a -szociológia, a kommunikációs jog és etika, a médiagazdaságtan lényegével, önálló szakmai munkát végzett, és a záróvizsgára a saját maga választott témában elkészített szakdolgozata megvédésével szerezhetett szóvivői diplomát.
"Az volt a célunk, hogy az itt végzettek képesek legyenek nem csupán az őket alkalmazó intézmény, vállalat, szervezet arcaként, hanem kommunikációs vezetőjeként is sikeresen működni a közvélemény hiteles tájékoztatása által" – hangsúlyozta Németh Erzsébet, a szóvivői szak vezetője. Az új kollégák oktatásában régről ismert, tapasztalt szakemberek vettek részt: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat, Hanga Zoltán, a budapesti állatkert, Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője, Orodán Sándor, a Magyarországi  Szóvivők Országos Egyesületének elnöke, Vass Lászó, a BKF rektora, Papp-Váry Árpád, a BKF Marketing és Üzleti Kommunikációs Intézet igazgatója, Major Szilvia, a BKF Karrier Centrum igazgatója, G. Németh György kommunikációs szakértő, Nagy Ildikó protokoll-szakértő, Berta Ágnes pr-szakértő.
A BKF következő szóvivői kurzusára augusztus végéig lehet jelentkezni.

Államvizsga 201019.jpg Államvizsga 201021.jpg

Államvizsga 201028.jpg«««    

KERESÉS (google)
 

SZÓVIVŐK NÉV SZERINT
CÉGEK / SZERVEZETEK
 


 
Impresszum Kapcsolat