Belépés az oldalra
 
 
 
Hírek

Szóvivőképzés egyetemi szinten


Egészségügyi szóvivő és kommunikációs képzés indul Magyarországon, elsőként az egészségügy területén, 2011 őszétől. A képzéssel olyan gyakorlati szakembereket fognak felkészíteni az intézményi, szervezeti kommunikációra, akik képesek lesznek a korszerű technikai eszközök közvetítésével a kommunikációt magas szinten végezni.
Ma már számos intézmény, szervezet alkalmaz szóvivőt, ez a munkakör jelentős szakmai tudást, és képességet igényel. Az egészségügyi terület számára felkészítendő első hazai szóvivő és kommunikációs vezetőképzés célja, hogy a stúdiumokat elvégző szakemberek képesek legyenek a szakterületük, az intézményük kommunikátoraként közreműködni a megfelelő kommunikációs információ áramlásban. Az oktatási innovációban élenjáró Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán az idei év őszétől indítják az egészségügyi szóvivő és kommunikációs szakirányú továbbképzési szakot. A képzés során felkészítik a résztvevőket arra, hogy képesek legyenek hatékonyan, professzionális módon képviselni és közvetíteni a beteg-orvos, beteg-beteg, orvos-orvos közötti személyes, illetve a társadalmi, a munkahelyi, az intézményi, a szakterületi és a sajtókapcsolati területeken. Az elméleti tárgyak, mint például a XXI. század kommunikációja, a médiagazdaságtan, a közszereplés, az íráskészség-fejlesztés, a retorika mellett jelentős szerepet kapnak a new média eszközök alkalmazásai a népszerű egészségi szakportál, a Napidoktor közvetítésével.

Az egészségügyi szóvivői képzés indítása a munkaerő-piaci igények reális felismerésén alapul. Az induló egyetemi szak az új oktatásszerkezettel és tudásbázissal kíván hozzájárulni az egészségügy szükséges megújulásához, felkészítve hallgatóit társadalmi igények kiszolgálására. A szóvivőket az orvosi és a kommunikációs szakma ismert képviselői oktatják majd, az előadók között lesz többek között: Szócska Miklós egészségügyért felelő államtitkár; Prof. Dr. Kaáli Géza, Prof. Dr. Iván László; Prof. Dr. Rózsa Imre; Prof. Dr. Halmy László, Dr. Budaházi Emil kórházi főigazgató, Beke Zsuzsa szóvivő, Győrfi Pál szóvivő, Dr. Németh Erzsébet szóvivő, G. Németh György főszerkesztő (Napidoktor), Dr. Szepesi András főszerkesztő (Magyar Orvos); Laczkó Endre vezérigazgató (Juventus Rádió), Szabó György vezérigazgató (Sanoma Kiadó), Dr. Orodán Sándor, a Magyarországi Szóvivők Egyesületének az elnöke, Kozák Ákos, a Magyar Marketingszövetség elnöke; Buncsik Ildikó kórházi kommunikációs vezető.

(Forrás és további részletek: Napidoktor - AC Interaktív)«««    

KERESÉS (google)
 

SZÓVIVŐK NÉV SZERINT
CÉGEK / SZERVEZETEK
 


 
Impresszum Kapcsolat