Belépés az oldalra
 
 
 
Hírek

Szakmai estek

A Magyar Szóvivők Országos Egyesülete 2012-ben is folytatta nagy sikerű, Szakmai Estek című rendezvénysorozatát, melynek keretén belül március hónapban két szakmai programot szerveztünk. A március 5-én, nagy érdeklődés mellett megrendezett Szakmai Est témája a szervezetek, cégek, intézmények internetes kommunikációra vonatkozó szabályozása volt. A rendezvénynek az Országos Mentőszolgálat Markó utcai Díszterme adott otthont, ahol szakértő vendégünk, Dr. Soós Andrea Klára ügyvéd, valamint házigazdánk, Győrfi Pál részvételével szó esett munkáltatói jogokról, szólásszabadságról, Facebook-nyilvánosságról és botrányos esetekről is. Az aktív részvétel, a sok kérdés és hozzászólás bebizonyította, hogy a közösségi média területe ma az egyik legforróbb terep, ahol óvatlanul mozogva bizony magánemberként, munkavállalóként, de munkáltatóként, szervezeti kommunikátorként is könnyen megégethetjük magunkat.

Egyesületünk a második tavaszi Szakmai Estet március 20-án, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal vendégeként rendezte meg. Az évek óta zajló  programsorozat ez alkalommal „A rendezvényszervezés, mint kommunikációs eszköz” című előadással, majd kötetlen beszélgetéssel bővítette a résztvevő egyesületi tagok, és meghívott kommunikációs szakemberek ismereteit. A Szakmai Esten Csobota-Kis Árpád rendezvényszervezési mentor, szállodamarketing szakértő mutatta be a rendezvényszervezésben rejlő lehetőségeket és veszélyeket. A résztvevők átfogó képet kaptak a rendezvényszervezői munka hátteréről, valamint a rendezvényszervezéshez kapcsolódó munkafolyamatokról.  Csobota-Kis Árpád előadásában, de különösen a szakmai program részét képező kötetlen beszélgetés keretében számos olyan szervezési szempontra, mi több, fortélyra hívta fel a résztvevők figyelmét, amelyeken könnyen múlhat egy rendezvény sikere. A  rendezvényszervezési szakember külön kiemelte például a cél, az elvárt eredmény meghatározásának szerepét egy konferencia, képzés, vagy szakmai program megtervezésekor, emellett példákkal mutatta be, mennyire fontos az alapos tájékozódás, legyen szó akár a meghívottak igényeiről, régebbi tapasztalatairól, vagy a helyszín adottságairól és hiányosságairól. Az előadást követő beszélgetés kitért a kommunikációs eszközökhöz kapcsolódóan a fiatalabb korosztály megszólítására és a szolgáltatók és a megrendelők sajátos viszonyára is.

A Szakmai est zárásaként - Győrfi Pál MSZE alelnök felkérésére - Gedeon András, az NMH szóvivője bemutatta a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt, valamint a foglalkoztatás, a munkaügy, munkavédelem és a szakképzés területeihez kapcsolódó  kommunikációs tevékenységét.
 
Csobota-Kis_Árpád_rendezvénymentor.png
Csobota-Kis Árpád rendezvénymentor


«««    

KERESÉS (google)
 

SZÓVIVŐK NÉV SZERINT
CÉGEK / SZERVEZETEK
 


 
Impresszum Kapcsolat