Belépés az oldalra
 
 
 
Hírek

Szakmai est a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál

Sok tanulsággal szolgált és remek hangulatban telt a Magyar Szóvivők Egyesületének  idei első szakmai estje a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál. Dr. Fülöp Zsuzsanna, a Hatóság szóvivője kalauzolta az érdeklődőket laborról laborra, amelyekben zoknik pamuttartalmától kezdve, az egyes kozmetikumok ártalmain keresztül a veszélyes játékokig sok mindent vizsgáltak a fogyasztóvédők. A szemléletes bemutatók közben a szóvivőkből, kommunikációs szakemberekből álló hallgatóság szemmel láthatóan leltárazni kezdte például a füstölnivalóját, kozmetikumait, de különösen a gyermekjátékokat, gyermekbútorokat.

sz6.jpg

Emlékezetes része volt a programnak a cigaretta vizsgáló laboratórium. Lehet, hogy sok dohányosnak megfordult a fejében, hogy „kellemest a hasznossal” alapon bekapcsolódjon a dohányárúk vizsgálatába, így rossz hír számukra, hogy ezt a munkát egy komoly, egy ebédidő alatt akár egy doboz cigit is elfüstölő gép végzi. Nagy hatással volt a jelenlévőkre az a kiságy, amelyből egész darabokat voltak képesek kihasítani a kéziszerszámba épített, „hivatásos” gyermekfogak. Választ kaptunk arra a rejtélyre is, hogy azért csak lefejezett babákkal lehet találkozni a laboratóriumokban, mert jellemzően a babafej kialakítására használt, lágyabb műanyagokban vannak a mérgező oldószerek.

A játékokat hivatásszerűen – és a mi érdekünkben – tönkretevő szakemberek bemutatóit követően a szervezet szóvivője vette át a stafétát. Dr. Fülöp Zsuzsanna megismertette velünk a fogyasztóvédelmi felügyeleti rendszer felépítését és a szervezetben zajló kommunikációs munkát és a társadalmi kapcsolatok révén működtetett megelőző tevékenységet.

Egy nagyon veszélyes kiságy:

sz1.jpg

Gyermekharapást modellező eszköz:

sz2.jpg

Fegyelmezett anyagminták várják a vizsgálatot:

sz3.jpg

Cigarettaszívó berendezés (neki szabad, pedig nincs 18 éves):

sz4.jpg

Erős és gyenge cigaretta, oldott hangulatban:

sz5.jpg«««    

KERESÉS (google)
 

SZÓVIVŐK NÉV SZERINT
CÉGEK / SZERVEZETEK
 


 
Impresszum Kapcsolat