Belépés az oldalra
 
 
 
Hírek

Sikeresen szerepeltek a szóvivők a XIX. Borok Útja Rallye versenyén

80 autó, közel kétszáz versenyző vágott neki a nem mindennapi, izgalmas rallye mezőnyében. Több száz km, gyönyörű borvidékek és pincészetek várták a versenyzőket. Számos technikai feladat mellett, a borok felfedezése, a híres nedűk ízlelése volt a fő cél és természetesen a könnyed kikapcsolódásé. A vállalkozók közel három napos túráján a Szekszárdi, Villányi borvidéket járták be és a verseny levezetéseként a Balatoni borvidék két pincészetébe is ellátogattak.

A Szóvivők már kilenc éve hagyományosan képviseltetik magukat a Borok Útja rallye mezőnyében és ez az idei esztendőben sem volt másképp. Két csapattal is indultak a szavak mesterei, akik igazán kitettek magukért. Orodán Sándor és Győrfi Pál 10-es, Nemes Gábor, Nemes Krisztina, Tűzkő András 11-es rajtszámmal vágott neki a kétnapos versenynek.

unnamed.jpg

A startpisztoly Zsámbékon dördült el, a Drivingcamp vezetéstechnikai centrum pályáján.  A versenyzők a kora reggeli rajtot technikai feladatokkal kezdték, mely azonnal felélénkítette a versenyzőket, aztán nekivágtak a Szekszárdi és a Villányi borvidék felfedezésének. Vidáman, hatalmas lelkesedéssel rajtolt a szóvivők két csapata is az első nap 240 km-es távjának.

Az első nap a szekszárdi borvidék számos pincészetét és borászati centrumát látogatta körbe a rallye mezőnye és az első komoly fejtörést, az okozta a versenyzőknek, hogy ki hozza meg azt az áldozatot, hogy a vezetés terheit vállalva a csapattársaknak átengedi a borok kóstolásának örömét. A kormány mögött ülők a szép tájak mellett a pincészetek belső tereinek csodálatán túl, a borászok megszállottságát, és egy-egy borkülönlegesség történetének ismeretét szippanthatták be, de a navigátoroknak az ízlelés, a jobbnál jobb borok elfogyasztása plusz élményt nyújtott és nem utolsósorban szomjuk oltására is lehetőséget adott. Természetesen a nap végéig komoly kitartást kellett tanúsítani, hisz a navigátorok feladata volt a pontos útvonal nyomon követése, a járművezetők helyes irányba terelése az itiner segítségével.

unnamed1.jpg

A célállomás mindkét nap Harkány volt, ahol a korábban érkezők a fürdőzés élményeit is begyűjthették a Hotel Thermál medencéiben. A verseny első napján a Szóvivők csapata az élmezőnyben foglalt helyet, amely további motivációt adott a csapat tagjainak.

Az esti vacsorán kihirdetett eredmények tudatában a feszültségeket kiengedve B. Tóth László zenéjével szórakoztatták magukat a vendégek.

Villány az egyik legcsodálatosabb borvidék és a mezőny tagjai azt kapták, amire számítottak. Természetesen ne a verseny nehézségeire gondoljon bárki, hisz az autós ügyességi feladatok, illetve a borkóstolás élményeihez köthető feladatok, mint a dugódobálás, vagy a koszorúhajítás borosüvegekre feladata nem kis pontvesztéssel jártak. Viszont a borvidék nemes nedűi, a szőlődombok közül kiemelkedő számos pincészet elkápráztatott mindenkit és a versenyekért járó pontok elvesztése így sokkal elviselhetőbb volt.

Az esemény hivatalos záró programja a Bock pincészet éttermében volt. A két napos verseny eredményeként számos díj került átadásra.

A szóvivők egyik csapata sem került az első három közé, mégis büszkék lehetünk rájuk, hisz mind a két versenyzői team az élmezőnyben végzett.

A 10-es rajtszámmal induló Orodán Sándor és Győrfi Pál a 11. helyen, míg a Nemes Gábor, Nemes Krisztina, Tűzkő András trió az előkelő 7. helyen végzett.

Gratulálunk a két csapatnak a remek eredményért és reméljük sikerült újra öregbíteni ezzel a sikerrel a Szóvivők Egyesületének jó hírét.

A két szóvivői csapat autóit, egy Skoda Yetit és egy tűzpiros Rapidot a SKODA Derzbach biztosította, amit ezúton is köszönünk.

Mindkét autó tökéletesen teljesítette a legkényesebb technikai feladatokat is.

A verseny nem csak a Szóvivők szempontjából volt sikeres, de a szervezők is megérdemlik az elismerést! A Regő Kft. és a verseny főszervezője, Regőczi Attila már készülhet a XX. jubileumi versenyre, amihez ezúton is sok sikert kívánunk!

Szekszárd, Villány, Dél-Balaton, közel húsz pincészet, gyönyörű tájak, élmények, szórakozás, kikapcsolódás, mind-mind segítette azt, hogy az idei nyár egyik legizgalmasabb eseményét szép emlékekkel zárjuk.

Reméljük, hogy a XX. Borok Útja Rallye, jövőre legalább ilyen sikeres lesz és a Szóvivők újabb jó eredményekkel térnek majd haza!«««    

KERESÉS (google)
 

SZÓVIVŐK NÉV SZERINT
CÉGEK / SZERVEZETEK
 


 
Impresszum Kapcsolat