Belépés az oldalra
 
 
 
Áttekintés

A Magyar Szóvivők Egyesülete nemcsak szervezeti keretet ad a szakma magyarországi képviselői számára, hanem rendszeresen programokat is szervez a tagság számára. A programok - jellegük szerint - alapvetően háromfélék, így szakmaitársasági, illetve  "szervezeti" programok szerepelnek az éves rendezvénynaptárunkban.

A rendszeres szakmai programok közül a szakmai estekre kerül sor leggyakrabban. A szakmai estek programsorozata 2009. januárjában kezdődött meg. Akkor, január 12-én egyesületünk alelnöke, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálathoz hívta meg a tagságot (az estről szóló beszámoló itt olvasható). Azóta jártunk már az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságánál (Szobolits Andrea jóvoltából), megismerhettük a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. kommunikációs tevékenységét (Fehér Imrének köszönhetően), bepillantást nyerhettünk a Fővárosi Állat- és Növénykert tevékenységébe, és az ott folyó kommunikációs munkába (Hanga Zoltán meghívása nyomán). Májusban - Lakatos Zsófi szervezésében - az IDS szakmai bemutatójára voltunk hivatalosak, júniusban pedig Stuart Smith, a Hill & Knowlton európai, közel-keleti és ázsiai régiójának vállalati kommunikációs igazgatójának előadása szerepelt a szakmai est programján - ugyancsak Zsófi jóvoltából. A nyári szünet és a "Közép-Európa hangja" konferencia után folytatódó rendezvénysorozat keretében novemberben az ÁNTSZ-hez vagyunk hivatalosak.

A szakmai programok sorába tartoznak a különféle konferenciák is. Ezek közül említést érdemel például a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának (CSR) témakörében életre hívott, "A jövő felelős útja" című úttörő jelentőségű konferencia - amelynek eredményeként került elfogadásra a nemzetközi viszhangot kiváltott CSR memorandum. Más alkalommal a szóvivői szakma kihívásait, és az e mesterséget művelőkre ható munkaegészségügyi hatásokat vettük górcső alá egy konferencia keretében. Az elvégzett kutatás szerint a legstresszesebb munkakörök egyike a szóvivőké, amit a kolleginák és kollégák közül aligha vitatnának túl sokan. Egyesületünk vetette fel a "Voice of Central Europe", azaz a "Közép-Európa hangja" szakmai konferenciák ötletét még 2006-ban. Társszervezőként részt vettünk a 2007-es pozsonyi és a 2008-as brünni (Brno) konferencián, 2009-ben pedig Magyarországon szerveztük meg a konferenciát.

Társasági programjaink közül a Szóvivő Bál számít a legpatinásabbnak, hiszen a 2010-es év báli szezonjában immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A 2009-es bálról szóló beszámoló itt olvasható. A társasági magazinok az elmúlt esztendőkben rendre a szezon leghangulatosabb báljaként értékelték. Az ennek megfelelően igen népszerű eseményt legutóbb mintegy félezren tisztelték meg a jelenlétükkel. A bálon nemcsak a terített asztal örömei, zene és tánc várja a résztvevőket, hanem hagyomány az is, hogy a bálon adjuk át egyesületünk díjait. a bál nemcsak társasági, hanem jótékonysági rendezvény is. A bevételt az egyesület minden esetben gyermekjótékonyságra fordítja.

A bálon kívül számos további társasági programot is szervezünk. 2007-ben például ellátogathattunk az Olmos és Tóth Kft. emődi mangalica génbankjába, ahol Tóth Péter ügyvezető volt a vendéglátónk: természetesen a hungarikumnak számító mangalica termékeket is megkóstolhattuk. Egyesületünk rendszeresen képviselteti magát a Gyulai Pálinkafesztiválon, ahol a társadalmi zsűri munkájában is részt veszünk. Több éves hagyomány a tagság és családtagjai számára szervezett állatkerti séta, de tagságunk rendhagyó vidámparki látogatáson, póker partikon és sok más nagyszerű rendezvényen is részt vett. Két szóvivői csapat is indult a legutóbbi "Magyar Borok Útja Rally" versenyén, a XIV. olimpiai éjszakai futás 6,5 kilométeres távját pedig héttagú szóvivői csapat teljesítette együttes erővel.

Az egyesület működése természetesen megköveteli különféle "szervezeti" programok, így egyesületi közgyűlések, valamint elnökségi ülések megtartását is. A 2009-es esztendőben több alkalommal ült össze a "Közép-Európa hangja" konferencia szervezőbizottsága is.

KERESÉS (google)
 

SZÓVIVŐK NÉV SZERINT
CÉGEK / SZERVEZETEK
 


 
Impresszum Kapcsolat